home-office

Офис у дома

Как да си направим домашен офис

Офис у дома – необходимост или мечта, често имаме нужда от пространство в дома, което да използваме за работа. И ако си мислите, че имате нужда от отделна стая, за да създадете удобно работно място, не е точно така (въпреки, че звучи примамливо).

Идеалното работно място може да бъде позиционирано в някой ъгъл, до прозореца или свободна ниша, не ви трябва прекалено много място, огледайте се и вижте къде има пространство, което може да се оползотвори. Звучи прекалено хубаво, за да е възможно? Вижте нашите предложения и се вдъхновете.

Работно място с изглед

Бюро ситуирано под прозореца, по-плътните пердета са добра идея, ако искате да ограничите светлината в някои моменти. Можете да използвате висок шкаф за книги за запълване на ниша, ако имате такава, или за да отделите работното пространство от останалото. Идеята на това предложение да се използва оптимално пространството в помещението и работния кът да е част от цялостната идея.

офис у дома, ремонт експерт, ремонт на стая

Синьо за простор

Няколко ключови и необходими елемента – бюро, стол, плаващи рафтове, могат да добавят към мястото за спане и удобно, отделено място за работа. Ако пространството позволява бихте могли да отделите зоните, като позиционирате работното пространство далече, от това за спане. При разделянето на зони са важни сварващите елементи – декорация, цветове, мебели, облицовки, въпреки че е необходимо да са различни, те трябва да са в синхон с останалите мебели и декорация в помещението.

офис у дома, ремонт експерт ремонт на

Цветове

Бъдете смели, помислете в повече цветове. За вас или за детето различните цветове на аксесоарите допринасят за доброто настроение. Цветовете действат ободряващо и засилват креативността, за да може обаче лесно да се трансформира това пространство е добре да заложим цветността предимно в аксесоарите. Стелажите и аксесоарите за съхранение създават не само обособеност на работното пространство, но и добавят стил.

офис у дома, ремонт експерт ремонт на

 

Офис в ъгъла

Имате ъглово пространство – използвайте го! Дори да се намира в хола можете да използвате това място, за да си направите мини офис. Плот за маса с подпори, които дават възможност поставяне на контейнери за съхранение. Няколко плаващи рафта и готово.

офис у дома, ремонт експерт ремонт на

Може и в коридора

Ако имате площ, която е дълга и не толкова тясна можете да поставите бюро с тънки крака и да оползотворите това пространство, имайте предвид, че това най-вероятно ще означава, че го и споделяте с другите. Изберете си и по-тесен работен стол или табуретка, така ще спестите място. Флоралните мотиви ще допринесат за доброто настроение и биха придали романтичен вид.

офис у дома, ремонт експерт ремонт на

 

Великата стена

Когато имате малко пространство, малко неоползотворено такова може да бъде ценен актив. Помислете къде да сложите плаващи рафтове и дори плот, който може да се прибере към стената. Яркия цвят на стената ще създаде различна и творческа обстановка, а неутралния  ще създаде илюзията за по-голямо пространство

офис у дома, ремонт експерт, ремонт на

 

Ярко, по-ярко, най-ярко

Били сте смели с цветовете? Имате тъмна стая? Неутрализирайте с по-изчистени мебели, с метални шкафове и дървени акценти, не се притеснявайте да добавите и друг цветен акцент, но само един.

 

офис у дома, ремонт експерт, ремонт на