Ремонт Експерт, Офис на балкона – откраднете си малко място

Офис на балкона – откраднете си малко място

Офис на балкона – откраднете си малко място

Балконите са пространство, което често усвояваме в апартаментите си в опит да спечелим още малко място и повече комфорт. В много чести случаи балкона се усвоява в кухня или става част от трапезарията.

Днес решихме да ви предложим различен вариант за усвояване на това пространство в офис, и кът за работа. Спазвайки правилото, че там където се спи не трябва да се работи ви предлагаме компромисно решение като усвоите балкона и направите специално работно пространство.

Идеите, които ви предлагаме са съобразени с често срещаните малки балкони у нас, лесни за изпълнение и подходящи, както да сложите наличните ви мебели, така и да купите специално за това място.

Както навсякъде и тук можете да вложите фантазията и да вкарате индивидуалността си или пък да направите работно място за изцяло и само за вас.

Ремонт Експерт, Офис на балкона – откраднете си малко място

Някои от важните неща преди да започнете да мислите как да преустроите балкона са мебелите. Имайте предвид, че балконите не са проектирани да носят голяма тежест, за това не са и подходящи да бъдат преустроени в кухни. Изберете мебели, които няма да натежат на плочата.

Ремонт Експерт, Офис на балкона – откраднете си малко място

Другото важно нещо е, че балконите са студени, трябва да помислите за изолация на пода и външните стени, къде и какво отопление ще сложите.

От къде и колко светлина влиза в помещението и до колко ще възпре реконструкцията светлината в останалите помещения. Пердета, щори (вътрешни или външни) или без нищо, което да закрива гледката.

Когато правите реконструкция на хола помислете и за електрическата и комуникационната инсталации, които ще ви трябват в помещението според неговото предназначение, колко и каква техника ще искате да има там, осветление и всичко друго което ще ви трябва.

Незабравяйте, че ако искате да остъклите балкона си е необходимо да се снабдите с Разрешение за строеж, издадено от главния архитект на района в общинската администрация, без за това да е необходимо предварително изготвяне и одобряване на инвестиционни проекти.

Ремонт Експерт, Офис на балкона – откраднете си малко място