Мансарди с високи тавани – възможностите, които предлагат

Мансарди с високи тавани

Наши клиенти ни се довериха да направим цялостно преустройство на стара мансарда. Мансардата е малка, но за сметка на това покрива е висок и позволява да се направи платформа, която да бъде спалня, предизвикани и вдъхновени от този проект решихме да ви покажем няколко добри идеи в тази посока.

Предствяме ви няколко идеи, които биха ви послужили за вдъхновение за ваш подобен проект.

Ще започнем с проект близки до този, който изпълняваме в момента – горната част е спалня, а под нея е кухнята – спестява място, удобно е и така се оптимизира простнаството най-добре. Не се притеснявайте, при добра вентилация няма да има миризма при готвене.

Ремонт Експерт, Мансарди с високи тавани 1

Следващия проект, който Ви представяме също спалнята е на горното ниво, но долното пространство е оползотворено по различен начин. Малък кът за почивка с диван и телевизор, и банята с тоалетна също е под спалнята. Това интериорно решение е подходящо за малки, но високи жилища.

Ремонт Експнерт, Мансарда с високи тавани 2

Това допълнително пространство е чудесно за библиотека или домашен офис, или кът за почивка, едновременно усамотено, но с поглед към всичко и всички. Оптимизацията на това пространство, решава много проблеми с зонирането на жилището и създава различни функционалности.

Тук ви показваме примери, които могат да ви дадат идеи за вашия уникален проект. Основните неща, които трябва  да предвидите, когато идеите и желанията се зараждат в главата ви са свързани с пространството и функционалността и предназначението, мястото за стълбата и нейната безопасност, удобство и естетика с която ще се впише в дома. Нашите специалисти ще ви консултират за възможностите и ще направят предложенията за най-ефективно използване на това пространство.

Ремонт експерт, Мансарди с високи тавани

Високите тавани безспорно осигуряват много интересна предпоставка за нестандартно разпределение на пространството без да отнемат от неговата функционалност. Както се вижда от примерите, платформата най-често се използва като спалня, но тук може да бъде разположен също домашния офис, малка библиотека или място за почивка.

За какво ще използвате пространството под платформата или стълбата е още нещо за което да помислите, когато правите проектите си. Представихме ви различни варианти за отделни помещения, но може да се използва и за място за съхранение, да се върнем на любимата женска тема – обувките можете да видите предложение за дрешник статията ни  Дрешникът – още една крачка към сърцето на жената!