#РемонтЕкспет Как да направим малкия апартамент удобен, функционален и красив

Как да направим малкия апартамент удобен, функционален и красив

6 трика за малък апартамент, които никой няма да ви каже

Днес имаме много интересен пост, за това как да направим функционален, красив и удобен малкия апартамент. Ако вашият дом е с ограничено пространство или планирате да си купите малък апартамент, не пропускайте тази статия. Ще Ви представим хитри предложения, които ще Ви помогнат да се вдъхновите, ще Ви покажат как пространството може да се оползотвори най-добре, така че жилището да изглежда по-голямо и по-удобно.

Често при усвояване на пространството в малък апартамент се залага основно на функционалността и по-малко на дизайна, но добрия подход е да се съчетаят и двете. Колкото и да е малко жилището не означава, че не трябва да се съсредоточим и върху дизайна, стила освен върху функционалността. Предизвикателство е да се намери правилния баланс между двете, за да стане комфортно за живеене и красиво място. За това е необходимо да отделите време и да изберете мебели и аксесоари, които изразяват личностната ви естетика.

Запознайте се със следващите съвети и последвайте онези от тях, които са подходящи а вашето жилище, те ще ви подскажат, не само как да усвоите мястото, за да изглежда по-голямо, но и къде е най-добре да сложим аксесоарите. Обърнете внимание и на снимките, които също могат да бъдат вдъхновение за дизайн на вашия малък апартамент.

Обособете отделни зони

Жилището решено изцяло в едно пространство, често се превръща всичко и нищо, без лично пространство, интимност и всичко на показ, което се превръща в предпоставка затрупване с вещи и изглед на разхвърлян дом. Ето защо ние ви предлагаме да опитате да разпределите малкото пространство на зони с конкретна цел. Декоративни разделите, които и визуално и функционално да отделят една функционална зона от друга правят малкия апартамент да изглежда по-голям и по-личен.

#РемонтЕкспет Как да направим малкия апартамент удобен, функционален и красив  #РемонтЕкспет Как да направим малкия апартамент удобен, функционален и красив

Инвестирайте в мулти-функционални мебели

Когато става въпрос за малък апартамент, всеки ъгъл има значение. Използването на мулти-функционални мебели е умно решение, защото пестят място и служат за повече от една цел.. Можете отделите с такива мебели  спалнята и да изберете дизайн, който ще има различни функции – бюро, етажерка, библиотека, шкаф и т.н. Някои легла предлагат допълнително пространство за съхранение, което е чудесно за малки жилища. Преди избора на мебели, се уверете, че те са в размер, подходящ за наличното пространство.

Преосмислете неизползваните пространства и мебели

Отървете се от нещата, които не ви трябват и отправете предизвикателство към себе си, за реорганизиране на пространството. Идентифицирайте така наречените „мъртви“ пространства и неизползвани ъгли, които не се използват, и да ги направете функционални. Купете или направете подходящи рафтове, кошници и организирайте вещите си.

#РемонтЕкспет Как да направим малкия апартамент удобен, функционален и красив

#РемонтЕкспет Как да направим малкия апартамент удобен, функционален и красив

Помислете и за вертикално съхнарение

В малкия апартамент ни се налага да мислим както хоризонтално, така и вертикално, за да се възползваме максимално от наличното пространство. Не се ограничавайте в решенията, не пренебрегвайте високите и тесни шкафове, използвайте пространството на стените максимално.

Вашата лична организационна система

Основното предизвикателство пред малкия апартамент са местата за съхранение, малката кухня, малката баня, малката спалня, хол…всичките ви вещи. Тук предизвикателството е да използвате всяко възможно и невъзможно (на пръв поглед) пространство. Направете си лична организационна система, с чекмеджета, кошове, рафтове и т.н.

remontexpert_blog_small-apartments_9

Тайната на светлите цветове

При изборът на цветове за вашият малък апартамент заложете на светлите цветове, използвайте естествената светлина , с която разполагате, така всяко пространство изглежда по-просторно. Тъмните цветове намаляват визуално помещенията, вариант е да използвате цветни акценти при обособяването на зоните.

#РемонтЕкспет Как да направим малкия апартамент удобен, функционален и красив

 

За нас е важно да сме Ви полезни, ще се радваме ако споделите мнението си с нас . Статията беше ли Ви интересна и полезна? Благодарим Ви за четенето #РемонтЕксперт!

 

Може да ви е полезна и статията ни:

Малката баня – удобна, красива и функционална