Идеи за дневната, бъдете творците в дома си

Идеи за дневната, бъдете творците в дома си

Идеи за дневната, бъдете творците в дома си

Животът в големия град, често означава ограничено пространство, маломерните жилища и новото строителство поставят предизвикателството за най-добрата подредба и най-оптималното използване на пространството.

Днес ви представяме няколко идеи за това, как да проектираме хола, за да бъде удобен и функционален.

Поставете килим

Килимите визуално създават усещането за простор, но трябва да се внимава с тяхното поставяне, оставяйте винаги да има пространство, което да се вижда подовата настилка. Избирайте килими предимно за под масите, независимо дали масата е трапезна или за кафе.

Размерът има значение

Не се изкушавайте да купите най-големия диван, съобразете го с наличното място, не забравяйте, че в магазина пространството е друго –много по-голямо от жилищното и по-високо така изглежда, че почти всеки диван е подходящ. Не пренебрегвайте допълнителните кресла за сядане и табуретки. Те създават уют и допринасят за раздвижване на пространството.

Идеи за дневната, бъдете творците в дома си

Изберете правилната малка масичка

Трябва ли ви или не малка масичка пред дивана, добре си преценете пространството и функционалността, която ще има тази мебел в хола ви. Има много решения като малки масички, рафтове на стената или шкаф на гърба на дивана, няма да изпълняват функциите на масичка, но може да се използват за съхранение.

Поиграйте си с пространството

Подреждането на мебелите в хола е трудна задача, това е центъра на дома, искаме да сложим максимално много мебели и удобства. Една от основните грешки, които се правят е всички мебели да се позиционират срещу стените. Не се притеснявайте да експериментирате, поставете мебели на пръв поглед на необичайни места.

Идеи за дневната, бъдете творците в дома си

Малкото е повече

Не залитайте в крайността да запълните всяко празно пространство на Вашия хол или дневна с мебели – по-малко мебели, повече пространство.

Използвайте аксесоари подходящи за размера на помещението, стените не са само за картини, сложете рафтове, висящи орнаменти, така пространството ще придобие по личен и уютен вид.

Помислете за мултимедийния център в хола

Къде и как ще позиционирате телевизора е въпрос, които изисква да му отделите време. Честа практика е цялото обзавеждане в дневната да се основава на това къде и какъв ще бъде мултимедийния център. Не се притеснявайте за кабелите, те могат да се скрият с аксесоари.

Идеи за дневната, бъдете творците в дома си

Избирайте мултифункционални мебели за дневната

За хола може да изберете мебели които да изпълняват повече от една функция като диван, който може да се преобразува в спалня и същевременно да бъде и място за съхранение. Малки маси, които става и трапезни, шкафове, които скриват дъската за гладене, стават писалище и т.н.

Надяваме се, тази статия да ви е полезна и да ви вдъхнови да направите своята дневна сърцето на дома си.

Бъдете творци на Вашият дом!