Remont Expert Perfect Living room

Холът – където всички сме заедно!

Холът – където всички сме заедно!

На по питие, вечеря, мач, събиране с приятели, любима книга или хубав филм, къде ако не в хола, мястото където се събираме да празнуваме или отмаряме, понякога и да работим.

Както при всеки ремонт така и при ремонта на хола е важно да решим какво искаме преди да са започнали ремонтните дейности, така ще имаме достатъчно време закупуването на мебелите и разпределението на пространството, но преди това вижте насоките на Ремонт Експерт.

Холът е за всички, съобразете с децата!

Не е лесно да се съобразите с желанията и вкусовете на всички у дома, направете семеен съвет и се вслушайте в желанията и представите на всички вкъщи, за да създадете удобство и уют за всички.

Съобразете се с децата, изберете по-ниски столове, пуфове, маси на подходяща височина за игра и внимавайте за ръбовете. Избягвайте стъклени и чупливи мебели.

Remont_Expert_petfect_living_room_child_friendly

Възползвайте се максимално от светлината!

Възможностите са няколко. Разбира се, най-добрия начин е да има големи прозорци през, които да влиза естествена светлина.

Ето и други решения – използвайте светлоотразителна боя, да, по-скъпа е, но спомага помещенията да изглеждат по-светли, гланцови повърхности или стъкло за мебелите. Не забравяйте огледалото, срещу прозореца.

Ще помогне ако махнете врата и направите преход между хола и трапезарията. Освен по-светло ще е и по-просторно.

Друг важен, детайл, акцент и аксесоар са осветителните тела. Полюлей, плафони, настолни лампи, вградено осветление в стените и тавана. Важните неща, които да съобразите са: топла или студена светлина, сила на светлината, насочване.

Remont_Expert_petfect_living_room

 

Разпределете пространството!

Фокусна точка – има голяма полза да определите център и т.н. фокусна точка на хола си, често това е мултимедийния център или камината ако имате такава, може да е прозорец или дивана. Разбира се, може да е и еленска глава като на снимката по-долу, но честно казано според нас никакви животни по стените или пода не са добра идея.

Целта на този акцент е да създаде wow ефект, едно определено пространство, което да привлече внимание.  Акцентът е този който дава насоката за останалото обзавеждане и подредба на стаята, той ще е водещия в интериора.

Remont_expert_petfect_living_room_focal-point

Удобни места за сядане!

Може да се разбира от само себе си, че всеки хол, малък или голям се нуждае от удобни места за сядане от различен вид, важни са удобството и аргономичността на дивана, фотьойлите, табуретки, пуфове, столове, а може би само възглавници за пода. Избирайте ги критично, отделете достатъчно време да ги пробвате в ситуациите в които ще се използват. Трапезните столове с подлакътници или не, височина на облегалките, степен на твърдост и т.н. Отделете време и ги изпробвайте.

Шкафовете – къде да приберем всичко?

Да, хола не е изключение и в него е добре да предвидите места за съхранение на вещи. Всеки дом се нуждае от много шкафове. Помислете за рафтове  за книги и аксесоари, холни масички с чекмеджета. Кошове, които можете да подредите върху шкафове или под маси.

Това си е вашето място, персонализирайте го!

Подредете семейни снимки по стените, рисунки или други по-лични картини. Свежите цветя и чаша с вино са винаги едно добро допълнение към интериора.

Преди всичко, не забравяйте, че това пространство отразява вашата личност и семейството ви, не правете компромиси, направете пространството лично и то на свой ред ще бъде приятно и уютно.

 

Remont_Expert_petfect_living_room