ремонт, грешките, планиране, изгоден ремонт

Грешките, които никога не бива да допускате докато правите ремонт

 

Не правете тези грешки

 

Добре планиран, инцидентен или освежаващ ремонт сте решили да правите има някои основни грешки, които пречат на гладкото преминаване на процеса.

Ето основните шест грешки, които се допускат .

 

Ремонт за седмица – времето, което трябва да отделим!

Искате да направите ремонт и той да стане веднага, да отидете на море и когато се върнете жилището или офиса да са реновирани по начина по който искате, с материалите, които искате, да е подредено и изчистено, и личните вещи да са подредени точно там където им е мястото. Не е невъзможно, но няма как да стане без Вас.

В един ремонт има много решения, които трябва да вземете, няма да стане „Искам да стане хубаво…“, хубавото е категория различна за всеки. Отделете време, за да решите какво точно искате, какви цветове, материали, реконструкции и т.н.

Бъдете реалисти, в ремонтните дейности има определена последователност и не може да се неглижира тяхно качествено изпълнение, за да е бързо. Всички телевизионни предавания, които показват как цялостен ремонт става за два дни са за телевизията, не за живота, не забравяйте тази дребна подробност.

Ремонтът винаги е малко по-дълъг от колкото сте очаквали, не се заблуждавайте, че ще отнеме само седмица.

 

Парите – купих паркета, плочките и латекса, почваме!

При планирането на разходите, често срещана и основна грешка е че се предвиждат основните първични разходи– настилки, облицовки, санитарен фаянс, мебели, осветителни теле, ключове и контакти. Разбира се, не се забравя и цената на труда, но често се забравят материалите, не ключовите, а онези, за които не подозирате, че съществуват.

В офертите на Ремонт Експерт ние включваме и тези материали, като не правим компромис с качеството им. При самонаетите майстори има следната, често срещана, практика – цена за работа и вие си купувате материалите от магазините, които те предпочитат, така се превръщате в хора, които постоянно са на повикване, за да пазаруват. Друго често срещана практика е, майсторите ги купуват от Ваше име и Ви представят касовите бележки. При работата с фирми това не е практика, в ремонта се влагат само качествени материали и само толкова колкото е необходимо. Клиентът заплаща само онова, което е вложено в обекта, не повече.

Така на пръв поглед самонаетите майстори излизат по-евтино, но крайната равносметка често се оказва обратната.

Бъдете внимателни и критични към това което се договаряте с изпълнителите, независимо дали сте избрали самонаети майстори или специализирана фирма, която се занимава с това.

Не планирането!

Тази грешка е пряко свързана с предните две, отделете време, за да планирате подробно ремонта, трябва време и добро разпределение на финансите.

Липсата на планиране води до честа смяна мнението, промяна на решенията, което отнема време и пари. Забавя работата и разбира се, изнервя ситуацията, както Вас така и изпълнителите и се натрупва напрежение.

Преди да започнете ремонта трябва да вземете решенията не само за това какво искате да промените в помещенията, но и как ще ги обзаведете.

Не правете грешката да не планирате!

Консултация със най-различни „специалисти“ приятел, който има приятел майстор каза, че…

Услужливи приятели, познати, колеги и приятели на приятели с радост споделят своя опит и познания за правеното на ремонт. Репликите „при моя ремонт стана така и така, направихме онова и в никакъв случай не прави това…..“ са доста често споделяне, не казваме да не ги слушате, но имайте едно на ум. Споделените мнения от майстор след майстор си приличат по това, че всеки следващ майстор не одобрява (меко казано) работата на предния и разбира се, неговата работа е най-добра и най-компетентна.

И ма един доста често срещан цитат, че „Експерт е човек, който е направил всички възможни грешки в много тясна област.“ (цитатът е от датския физик Нилс Бор, човекът има голям принос към теорията за структурата на атома и към квантовата механика, явно разбира и от грешки) нали не искате някой да става експерт на ваш гръб. За това се доверете на един специалист и ли вече доказал се експерт и не слушайте съвети на незапознати с Вашия ремонт.

Търсене на най-евтиното…

Търсете изгодното, а не най-евтиното, има причина някои материали да са много евтини – често не са качествени. Много от тези материали не постигат очакваното от вас качество, а когато го достигат то количествата за това са по-големи, което отново изравнява цената.

Търсете и се консултирайте с тези на които сте се доверили за ремонта за материалите, за настилките, боите, вратите и всичко което се сетите, хората в магазините имат основна задача да Ви продадат това, което имат, разбра се, че то е най-хубаво и най-изгодно.

Ремонт Експерт дава пълна информация за възможните алтернативи за изпълнение, материали и възможности от къде да бъдат закупени, както и отстъпки от партньорите ни.

Мога да си го направя сам!

Да, можете, но колко време ще Ви отнеме боядисването, как ще го направите, а нали знаете, че е най-добре този, който е шпакловал да боядиса, защото вече познава стените Ви толкова добре, за да ги направи идеални.

Има дейности, които можете да направите сами, но се консултирайте преди това с професионалистите на който сте се доверили, ако наистина са професионалисти ще ви помогнат да решите какво можете да направите сами и дори ще ви кажат как.

Не се самозалъгвайте, че сте майстори и ще направите много неща сами, това ще Ви струва, време, нерви, пари и качество на резултата.

Заявете безплатен оглед!