настилка за под

Фаянс, гранитогрес, теракот – кое да изберем за пода

Ремонтът на настилката на дома, на подовете в  жилището ще превърнат къщата или апартамента ви в уютно и красиво място. Но също така е необходимо настилката да е качествена и да е изпълнена професионално, за да ви служи много дълго време. Можете да разчитате на професионалните услуги от Ремонт Експерт, за които ще получите и две години гаранция за изпълнението.

 

Какви материали за настилка могат да се намерят на пазара

Фаянс

Това е широко използван материал. Но фаянсовите плочки не са много здрави. Ако искате да ги използвате, Ремонт Експерт ви съветва да ги изберете за облицовка на стените. Но на пода те ще се напукат бързо, тъй като ще са изложени на натоварване при стъпване, а са и особено уязвими, ако изпуснете тежък предмет. От друга страна, ако държите на определен цвят, по-лесно ще ви го осигурим – разнообразието от цветове е най-голямо при фаянсовите плочки.

Ремонт Експерт предлага услугата да закупи вместо вас, вече избраните фаянсови плочки, като получавате до 35% отстъпка от нашите партньори. За по-лесно поддържане ви препоръчваме матови плочки. Но ако стаята е малка, гланцираните са по-подходящи, тъй като ще отразяват светлината и ще създадат илюзия за по-голямо пространство.

 

 фаянсовите плочки

 

Теракота

Теракотените плочи са много здрави, което е важно предимство – те са удачен избор за настилка. Материалът е с по-бавно отделяне на топлина – затова ще държи по-топло, което е предимство за подовете във всички помещения.

Теракотеният материал е много устойчив на абразивни вещества, така че лесно ще можете да го почиствате, без да се безпокоите, че видът му ще се наруши.

 

 Теракота за под

 

Гранитогрес

Гранитогресът е най-устойчивият материал за настилки, който можете да намерите на пазара, той е подходящ дори и за външни настилки и облицоване на фасади.

По отношение на повърхността гранитогресът също дава възможност за голям избор при структурите, десените и цветовете.

Освен изключителната здравина гранитогресът е с много ниска водопоглъщаща способност и издържа и на големи температурни амплитуди. Затова го препоръчваме при за настилка в банята и в кухнята. Подът от гранитогрес няма да се повреди, ако след гореща вода върху него попадне студена или обратно. Ако изпуснете тежък предмет, няма да се притеснявате, че ще се получи напукване или отчупване.

При ремонтни дейности Ремонт Експерт ще ви помогне да изберете между различни разцветки, имитации на мазилки, на дърво, на каменна повърхност, които предлагат нашите партньори.

 

настилка гранитогрес

 

Препоръките на Ремонт Експерт

За да направите своя избор, в зависимост от заделения бюджет и от качествата на настилката, които искате да постигнете, обърнете се към Ремонт Експерт. Ние ще ви помогнем в избора, и ще положим настилките с двугодишна гаранция за качество на изработката.

При изборът в магазина, винаги се информирайте дали необходимото ви количество е от една партида. Това е от особена важност, плочките от различни партиди могат да се разминават в цветовете и десените, и най-важното в размерите, дори с милиметър това ще окаже влияние върху качеството на лепене.