Декоративните тухли

Декоративните тухли – винтидж уют

Как да поставим декоративни тухли на стената

Имате стена коя ви кара да се прозявате, когато я видите? Понякога е необходимо малко повече от боя, за да промените стените – може би декоративни тухли и ли камък, може би точно този акцент ще създаде в  дома ви в желаната  атмосфера. Направете от стените си или една от тях акцент в дома си, който кореспондира с почти всеки стил и усещане. За лепенето можете да се доверите на експерт или да се опитате да го направите сами.

Ние от Ремонт Експерт Ви представяме предложение, което може да ви послужи за идея и вдъхновение. Това решение е за две стени в хола, което променя изяло пространството.

Как да поставим декоративни тухли, Ремонт Експерт

Поставянето на декоративни тухли не е трудна задача за експертите, които се занимават с лепене на облицовки, но за вас може да се окаже предизвикателна задача. В следващите редове ще Ви запознаем с някои хитринки за по-лесна работа.

Първото са очакванията – декоративните тухли имитират  зидария с малки тухлички, често неравна, с различно разстояние между фугите и дизайнерско разминаване.

Следващото е времето – става относително бавно, ще видите ако подържите да четете. Лепенето, оформянето на добър ред и подредба, оформянето на фугите и придаването на автентична, но чиста визия на стените изисква не само време, но и търпение, и спокойствие.

Важно е да изберете точните тухлички, които ви харесват. На пазара се предлагат много видове можете да си изберете от партньорите на Ремонт Експерт.

След като сте избрали вида на декоративните тухли е важна стената на която ще ги лепите. Тук също важат изискванията като при лепене на плочки – равна и чиста стена. В предложението, което ви представяме тук стената е от гипскартон. Стената е почистена от прах и евентуални мазни петна, обработена е с контактен грунд.  Подготовката включва разчертаване на стената, така, че да се създаде ред за лепене, тази процедура е задължителна ако нямате достатъчен опит в лепенето на декоративни облицовки.

Декоративните тухли - как да ги поставим, Ремонт Експерт

Лепилото, което ще изберете е от значение насочете се към устойчивите флексови лепила, в магазинната мрежа се предлагат различни марки, независимо от марката, която ще изберете спазвайте точно технологията описана на опаковката.

Декоративните тухли как да ги поставим, Ремонт Експерт

Разпределете внимателно лепило върху гърба на тухлата, нанесете равномерен дебел слой. След това изравнете линията в центъра.  Поставете тухлата и натиснете силно, процесът не е бавен, но изисква внимание. За фугите може да използвате ориентировъчно пръста си или някакъв фиксиран размер летва, което ще ви помогне да няма много големи разлики.

howtoinstallbrickveneerinsideyourhome-4

В предложението което виждате, целта не е тухлите да изглеждат перфектно подредени, а да имат вид на оригинална тухлена стена. На следващата снимка виждате летва, която поддържа нивото от пода към стената.

Remont_Expert_brick_veneer_inside_your_home3

 

Този проект беше изпълнен за два дни от двама човека, както ще видите около прозорците лепенето на декоративни плочки е в друг ред, въпрос на дизайн и предпочитания.

Декоративните тухли

Успех в следващия Ви проект, Ремонт Експерт ще улесни процеса и ще изпълни проектите Ви професионално.